Milloin viimeksi näin auringon?

Kävin hiihtämässä tänään ensimmäistä kertaa tänä vuonna. 

Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt hetkinen!

Kuva: Susanna Kohonen

Kehoni tosin muisti kaiken. Myös sen jäkityksen, mikä jalkapohjiin tulee silloin, kun pitkästä aikaa ensimmäistä kertaa taas hiihtää. Aina sama juttu, vaikka kuinka lämmittelisi ja venyttelisi ennen hiihtämistä.

Kehomme ovat kuulemma viisaita. Muistavat kuulemma kaiken

Muistaakohan kehoni sen, miltä tuntuu olla samassa kokoushuoneessa työkavereiden kanssa tai samassa luokkatilassa opiskelijoiden kanssa, kunhan sinne asti päästään! Miltä tuntuu se, ettei tarvitse ilmaisuaan ja olemistaan enää rajoittaa pelkkään ruutuun tai verkkoon. Miltä tuntuu lounastaa yhdessä työkavereiden kanssa, juoda kupponen teetä jutustellen ja valittaen ruuhkasta, pitkistä jonoista ja täyteen varatuista pöydistä.

Ikävöin sitä.

Olen jo aikalailla väsynyt pelkkään etätyöhön ja pelkkään verkossa tapahtuvaan vuorovaikutukseen työkavereiden ja opiskelijoiden kanssa.

Ehdotankin, että aletaan jo nyt suunnittelemaan kaikkea sitä, mitä voidaan tehdä taas jonkinlaisessa uudessa normaalissa! Oikeita seminaareja eikä vaan webinaareja.

Tai paremminkin: Oikeita seminaareja, jotka ovat samalla webinaareja, lähinä ja etänä, hybridisti. Oikeita kokouksia lähinä ja etänä, yhtäaikaisesti. Varmistaen, että kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus osallistua, että jokainen voi valita, miten osallistuu.

Hei, mehän on opittu aika paljon saavutettavuudesta ja tasavertaisten osallistumismahdollisuuksien tarjoamisesta, vai mitä.

Eikun käytäntöön vaan.

- Ai niin, ja aurinko! Melkein näinkin vilahduksen tänään pilvien läpi! Pitkästä aikaa!

Tässä valokuva parin viikon takaa, jotta muistan, mitä aurinko voi tehdä.


Image: Susanna Kohonen


Comments