Kakateeminen vs. akateeminen

Pakkopullaa?
Kuva: Pixabay


Itä-Suomen yliopiston johdon järjestämät Tietotori-infotilaisuudet ovat alusta asti olleet parasta mahdollista työhyvinvoinnin edistämistä.

Virallisen info-striimin rinnalla kulkee nimittäin presemo-chätti, joka mahdollistaa nimettömän kommentoinnin tiedotustilaisuuksien aikana. Näistä presemo-chäteistä on tullut varsinkin koronan aikana mitä parhain itselle nauramisen ja huumorin lähde - naurun parantava voima on tullut taas omakohtaisesti todistettua. Jos otat itsesi ensin liian tosissaan, älä huoli, pian jo räkätät kaksinkerroin.

Esimerkiksi tänään 18.3. klo 15-16 järjestetyn tietotorin yhteydessä lanseerattiin seuraavat tunnisteet:

#pakkopulla: Kun työnantajan pelätään järjestävän pakollisia samanaikaisia nettikahvitteluhetkiä yhteisöllisyyden rakentamiseksi.

#kaktus tai #KaktusAhterissa: Kun presemossa vain vingutaan ja valitetaan kaikesta. Mikään ei ikinä toimi, mikään ei ikinä ole kunnossa, kaikki menee aina pieleen. Alaluokat: #KaktusviinaaAhterissa, #KaktusParasYstäväni.

#LihaksetSurkastuu: Kun yliopisto sulkee opiskelijoiden ja henkilöstön kuntosalit ja lakkauttaa kaikki kuntosalivuorot estääkseen koronaviruksen leviämisen.

#kakatemia: Kun presemossa valitetaan ensin siitä, että opettajilla on liikaa työtä, mihin vastataan, että eikö muu henkilöstö muka tee sitten yhtään töitä, mihin vastataan, että akateemisen ja ei-akateemisen työn välillä on suuria eroja, mihin vastataan, että taasko tästä teennäisestä kahtiajakoisuudesta piti ruveta. Alaluokat: #KakateeminenVartti, joka istutaan pöntöllä, #Kakateeminen englanti ja ruotsi.

Comments